Energiecoach van ’t Huurdertje

ik ben Harm Haandrikman, energiecoach bij ’t Huurdertje, Lefier en inmiddels ook bij de gemeente.


Onlangs heb ik een cursus gevolgd bij de gemeente en Zuinig Wonen Academie, deze heb ik met goed gevolg doorlopen, dit samen met nog negen nieuwe cursisten en een vijftal mensen die al energiecoach zijn. In de gemeente Borger-Odoorn zijn er nu 14 energiecoaches. Het is de bedoeling dat wij u als huurder bewust(er) maken van het besparen van energie, want het gas en elektrisch is behoorlijk aan de prijs. Maar, we kunnen ook besparen voor het milieu.


Graag komen wij bij u langs als u een beroep op ons doet. We nemen aan de hand van een vragenlijst uw woning door om te zien waar de eventuele zwakke plekken kunnen zitten en waar bezuiniging mogelijk is. Daarnaast wordt er ook een CO2 scan gemaakt van uw woonkamer, zodat u kunt zien hoeveel CO2 er aanwezig is.
Aanbevolen wordt om uw woonkamer 2x per dag, 15 minuten te ventileren, dit om een gezonde leefruimte te hebben en te behouden. Van onze bevindingen wordt een rapport gemaakt en die wordt naar u toegestuurd. Uit dit rapport kan de bewoner zijn conclusie trekken en eventuele maatregelen nemen.


Heeft u belangstelling voor een scan van uw woning? Dan kunt u zich bij de gemeente aanmelden, u krijgt dan vanzelf een telefoontje van de energiecoach om een afspraak te maken.

Tevens zoeken wij nog aspirant energiecoach(es) M/V
Lijkt het je leuk om mee te lopen met onze energiecoach en heb je interesse om een cursus te volgens tot energiecoach?
Neem dan contact met ons op!