Een Slimme meter: Wel of niet gratis?

Een groot deel van de huurwoningen van Lefier heeft een Slimme Meter. Heb je nog geen Slimme Meter? Dan is het goed om te weten dat Lefier niet verantwoordelijk is voor het plaatsen van slimme meters. Hiervoor kan je terecht bij Enexis.

Een slimme meter stuurt meterstanden naar de energieleverancier

Een slimme meter meet dagelijks wat je meterstanden zijn en stuurt deze automatisch door naar jouw energieleverancier. Maandelijks ontvang je dan een overzicht van jouw verbruik. Voor woningen met zonnepanelen is het verplicht om een slimme meter te laten plaatsen.

Gratis voor huurders met zonnepanelen

Heeft jouw woning zonnepanelen? Enexis plaatst dan gratis een slimme meter. Als je al een slimme meter hebt, dan bekijkt de netbeheerder of deze geschikt is. Hiervoor doen ze een metercheck. Als daaruit blijkt dat de slimme meter ongeschikt is voor terug leveren, dan krijg je gratis een slimme meter.

Kosten voor woningen zonder zonnepanelen

Heb je geen zonnepanelen? Het plaatsen van een slimme meter brengt dan kosten met zich mee. Je kan op de website van Enexis zien welke meter je hebt. Ook zie je wat de kosten zijn voor het plaatsen van een slimme meter.

Heb je vragen over de slimme meter? Dan kan je terecht bij Enexis.


 https://www.enexis.nl/meter/slimme-meter Link naar kosten slimme meter