Zonnepanelen, bij de huur op of servicekosten?

Verduurzamen, een belangrijk onderwerp in deze tijden. Een van de mogelijkheden is dat u in aanmerking kunt komen voor zonnepanelen. Maar hoe zit dit nu eigenlijk, komen deze kosten bij de huur op of valt deze onder de servicekosten?

In het begin dat de zonnepanelen op diverse woningen werden geplaatst, is het bedrag bij de huurprijs opgeteld. Diverse huurdersorganisaties vroegen zich af of dit wettelijk gezien toegestaan is en het antwoord daarop is nee!

Zijn uw zonnepanelen opgenomen in de huurprijs? Dan kunt u contact opnemen met Lefier en hun verzoeken deze over te zetten naar de servicekosten. Lefier informeert hun huurders niet actief dat deze mogelijkheid er is, dus aan ons de taak om u als huurder wel in te lichten.

Uw huurprijs gaat ieder jaar omhoog, wat betekend dat u ook ieder jaar meer gaat betalen voor de zonnepanelen. Dit is niet het geval als het in de servicekosten wordt berekend, dit is een vast bedrag die los staat van de huurverhoging.

Kijk uw overeenkomst na hoe dit bij u is geregeld. Neem indien nodig contact op met Lefier met het verzoek om de zonnepanelen alsnog over te zetten naar de servicekosten.