web analytics
info@huurdertje.nl

LEEFBAARHEID: “HOE GAAN WE MET ELKAAR OM?”

LEEFBAARHEID: “HOE GAAN WE MET ELKAAR OM?”

Het is met elkaar leven en met elkaar omgaan in een buurt en wijk, waar wij in Nieuw Buinen, Borger en omliggende dorpen op zijn aangewezen. Iedereen kan niet met iedereen. We hebben verschillende naturen en dat is ook maar goed.

Sommige buurten steken er boven uit, door samen iets te organiseren en de boel netjes te houden, zodat anderen daar niet aan hoeven te storen.

Tijdens een wandeling door Nieuw Buinen zag ik vele mooie straten en huizen met verzorgde tuinen. Een plaatje om te zien. Maar ook de keerzijde van de medaille zag ik. Niet iedereen is een tuinman of klusjesman om huis. Maar wat ik aantrof bij zowel achter het huis als voor het huis, ben ik erg van geschrokken. Heb daarbij wat foto’s gemaakt, die u hieronder kunt zien. Heb de privacy in het vaandel gehouden. Er staan geen huisnummers of straatnamen op en geen naambordjes van de bewoners. Maar wie de schoen past, trekt hem aan. Ik vind het zo jammer, dat die mensen met deze rotzooi het voor de buren verpesten met alle gevolgen van dien. Hier ontstaan onderlinge frustraties dat kan oplopen tot zelfs burenruzie. Met meldingen naar politie en Lefier. Dit is niet nodig.

En natuurlijk zijn er mensen, die hun tuin door lichamelijke omstandigheden, niet kunnen bijhouden en onderhouden. Voor deze mensen geldt: Even een belletje naar Lefier en samen wordt er wel voor een oplossing gezocht. Waar een wil is, is een weg.

En dat is Leefbaarheid.

Wij als bestuur, hebben met Lefier en de gemeente prestatieafspraken gemaakt voor de komende jaren. Hier is met nadruk de leefbaarheid en de voorvallen geschetst zoals hieronder (zie foto’s) besproken. Zowel vanaf Lefier en de gemeente zal dit de nodige aandacht krijgen en ook als punt bij iedere vergadering door het Huurdertje op de agenda worden gezet.

Laat het niet escaleren, maak er een schone en ordelijke omgeving van. Niet alleen voor u maar ook voor uw buren.