web analytics
info@huurdertje.nl

Per 1 juli 2022 zijn rookmelders verplicht in bestaande bouw, wat is het beleid van Lefier hierin?

Per 1 juli 2022 zijn rookmelders verplicht in bestaande bouw, wat is het beleid van Lefier hierin?

Per 1 juli 2022 zijn rookmelders verplicht in bestaande bouw, wat is het beleid van Lefier hierin?

Heeft u nog geen rookmelder van Lefier?
Lefier is een project gestart om aan deze verplichting te voldoen. Wanneer u geen rookmelder van Lefier in de woning heeft, ontvangt u bericht wanneer wij deze komen plaatsen. We starten hier waarschijnlijk eind 2020 mee en ronden dit af rond 1 juli 2022.

Op dit moment is het nog niet bekend waar we starten en wanneer uw woning aan de beurt is.

Moet ik zelf in de tussenliggende periode een rookmelder aanschaffen?
Dat hoeft in principe niet, maar uit veiligheidsoogpunt moet u zelf de overweging maken. Het kan misschien nog wel een tijd duren voordat er in uw woning een rookmelder geplaatst is. Advies is dan om geen dure rookmelder aan te schaffen. U bent zelf verantwoordelijk voor de vervanging van de batterij van uw eigen rookmelder.

Heeft u wel een rookmelder van Lefier?
Heeft u al een rookmelder van Lefier in de woning, dan wordt deze vervangen volgens de planning van ons planmatig onderhoud. Wanneer deze aan vervanging toe is, ontvangt u bericht van Lefier. Als er een vaste batterij (lithiumbatterij) in uw rookmelder zit, gaat deze 10 jaar mee (op de rookmelder staat dan ook het vervangingsjaar aangegeven). 

Heeft het complex waarin u woont een brandmeldinstallatie, dan heeft u ook al rookmelders in uw woning. Deze rookmelders worden ook vervangen tijdens planmatig onderhoud.